Over Indra van ’t Hooft

Indra werd geboren op 9 april 1984 in Rotterdam, echter is ze opgegroeid in een klein dorpje in de Betuwe, Kesteren.

Haar passie en liefde voor films kreeg ze op jonge leeftijd al mee van haar vader, die op zolder een kleine hobby stop motion studio had, waar hij met zijn 8 mm camera en kartonnen, zelfgemaakte, modellen korte sci fi filmpjes maakte. Het Heads Up Productions logo is dan ook het profiel van haar vader.

In 2011 deed ze mee aan haar eerste 48 Hour Film Project als actrice. Al snel kwam ze erachter dat haar plek achter de camera moest zijn. Inmiddels heeft ze tot nu toe 35 keer meegedaan.

In 2014 werkte ze mee aan de speelfilm ‘’Na de Regen’’, ze produceerde deze film met een groep anderen, en zo maakten ze in 48 dagen een film van 1,5 uur. Naast de 48 projecten, werkte ze ook mee aan een 3 tal HKU films en andere onafhankelijke films. Ook het One Week Film Project van Nieuwe Filmers heeft ze 3 keer meegedaan waarvan ze 2 keer won. Eèn keer als regisseur en èèn keer als producent.

Uiteindelijk werd het tijd om een eigen productie label op te richten: Heads Up Productions. Onder deze naam werkt ze nu het meest en doet ze al haar ondertitel klussen. Hiervoor volgende ze een opleiding, en is ze zeer bekwaam in het Engels/Nederlands ondertitelen van films, documentaires etc.

Indra is producent in hart en nieren, en zonder opleiding heeft ze zichzelf alles aangeleerd. Door veel ervaring op te doen en te leren van andere mensen is ze op het punt waar ze nu is.

Inmiddels is ze ook aardig aan de weg aan het timmeren als regisseur en scenarist. Ze vind het fijn om naast het praktische van productie, ook inhoudelijk haar creativiteit kwijt te kunnen. Ze heeft inmiddels 2 keer een nominatie Beste Regie mogen ontvangen. Haar stijl ligt in de richting van David Lynch en ze maakt graag naar eigen zeggen ‘’rare dingen die mensen aan het denken zet’’.

Naast productie en regie neemt Indra ook graag andere functies op set voor haar rekening. Clapper-loader, opnameleiding en script/continuïteit zijn dingen die Indra graag doet.

Film is Indra’s grote passie. Ze geeft altijd 150 % en geeft niet op als het allemaal wat moeilijker loopt.